MEZUNİYET TÖRENİ

2020-2021 Mühendislik Fakültesi Mezuniyet  Sevinci

Mühendislik Fakültesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı dönem mezunlarını verdi.

Marianne Molu Amfi’de düzenlenen mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Recai Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Mezunlara nasihatlerde bulunan Dekan Altun, “Yapacağınız çalışmalarda çağın gerisinde kalmamanız gerekiyor. Sizler verilmiş olan bilgi, donanımı yeterli olarak görmemek lazım. Her zaman güncellemenizi ve kendinizi çağın şartlarına uygun bir şekilde gerçekten aranan, istenilen mühendisler olarak aktif tutmanızı istiyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında Erciyes Üniversitesi'nin Mühendislik fakültesinin Erciyes Üniversitesi’nin lokomotif fakültelerinden birisi olduğunu söyledi.

Rektörümüz Çalış, “Üniversitemiz YÖKAK tarafından 5 yıl tam akredite edilen 5 üniversite arasında yer aldı. Ne kadar önemli bir üniversiteden mezun olduğunuzun farkında olmanız için bunları belirtmek istiyorum. Üniversiteniz ve fakülteniz ile ne kadar gurur duysanız o kadar azdır” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesinin ülkemizdeki nadir ve sürekli gelişen bir araştırma laboratuvar altyapısına sahip olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Çalış, “Mesleğini seven, başarılı genç mühendisler olarak, yeniliklere ve değişik fikirlere her zaman açık olun. Bilimsel ve teknik alanları sürekli takip edin ve kendiniz yenileyin. Eğitim hayatınız boyunca Üniversite yönetimi olarak, eğitim ve araştırma olanaklarınızı en üst düzeye çıkarmak, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerinizde yanınızda olmak için bizler gayret gösterdik. Sizlerde Erciyes Üniversitesi aidiyetinizi lütfen unutmayın” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi  İnşaat Mühendisliği Bölümünden Gamze Küçükoğlu mezun öğrencilere mühendislik yemini ettirdi ve mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

05 Ağustos 2021 Perşembe