YAPAY ZEKA AKADEMİK TEZ PROGRAMI

Yüksek Öğretim Kurulu ve Savunma Sanayii Başkanlığını iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, savunma sanayii alanında kullanıcıların platform/sistem projelerine yönelik yapay zekâ çalışma konularının, üniversitelerde lisans seviyesinde bitirme projeleri ve lisansüstü seviyede tez çalışmaları olarak ele alınmasının sektördeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacına önemli katkılar sağlayacağı öngörülmüştür. Bu amaçla Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde "Yapay Zekâ Akademik Tez Programı (ATP)" başlatılmıştır.

Söz konusu Program'a, yükseköğretim kurumlarının mühendislik, teknoloji, mühendislik ve doğa bilimleri, elektrik-elektronik, bilgisayar ve bilişim, havacılık ve uzay bilimleri vb. fakülteleri bünyesindeki programlar ile fen, fen-edebiyat vb. fakültelerin bünyesindeki matematik, fizik ve istatistik programlarının 4. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ve ilgili programların tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler başvurabilecektir.

Program'a başvurular, 23 Eylül-25 Ekim 2024 tarihleri arasında https://vizyonergenc.com/ilan/3124 bağlantısı üzerinden yapılacaktır. Bitirme projeleri ve yüksek lisans tez konuları için Program kapsamında dikkate alınacak tez/proje önerileri bu bağlantı adresinde yer almakta olup aynı zamanda Vizyoner Genç Platformu'na üye olunarak giriş yapıldığında da bu konulara erişim sağlanabilecektir. Program'a kabul edilen öğrencilere ilişkin bilgiler, 31 Ekim 2024 tarihinde e-posta ile kendilerine iletilecektir.

04 Ekim 2024 Cuma